Home Egyéb Korai Mass Effect borítótervek

Néhanapján, ha találok valami érdekességet a Mass Effect univerzumával vagy gyártásával kapcsolatban, az megosztom veletek, elvégre nem csak az ME 3 premier hírek éltetnek minket. Ezúttal az első Mass Effect borítóterveire bukkantam rá, amit még 2007-ben készítettek az eredetileg csak Xbox 360 szánt játékhoz. (a képek kattintással nagyíthatók, bocsi a helyenként gyenge képminőségért)

Viszonyítási alapnak itt van a végleges borító:

Az első borítóterv még igencsak kezdetleges, az egyik E3-on bemutatott demó alapján készült. Ezt is mutatja, hogy Garrus vizorja még sárga és jobb szemén hordja, valamint a logó sem egyezik igazán a véglegessel. Azonban egyes aspektusokban hasonlít, ezek lennének a kép alján lévő szereplők, fölöttük egy rájuk letekintő arccal – kivéve, hogy itt Shepard és Saren helyet cseréltek.

A második terv igencsak formabontó, szögletes Mass Effect logóval rendelkezik és inkább emlékeztet egy Hollywoodi film premier plakátjára – a képet hosszában kettéosztja egy fénysugár, egyik oldalon Shepard, a másikon Saren  – a hős-antihős ellentét fókuszba emelésével.

A harmadik plakát még inkább emlékeztet a véglegesre, a szereplők beállása, a Normandia helye és a háttérben a fény is. Azonban a szembetűnő különbségek közé tartozik, hogy még mindig Shepard van felül (csak engem emlékeztet kicsit Graysonra a Megtorlás (Retribution) könyv borítójáról? és Saren alul, illetve a Mass Effect első részében olyannyira megszokott kék színösszeállítás helyett itt az arany és a bronz színekkel találkozhatunk leginkább.

A negyedik terv némileg hasonlít a másodikra, csak immáron lekerekítettebb logóval és egységes háttérrel. A szereplők a klasszikus Shepard, Ashley, Garrus és Saren összeállítás és fénycsík is ott díszeleg.

Az ötödik kép a második logójával ellátott, az elsőnek némileg alternatívabb változata. A legszembetűnőbb talán az rajta, hogy Saren a bal felső sarokba, Shepard pedig a jobb szélre szorult és az első akit leginkább észrevehetünk a képen, az Ashley. Megéri egy pillantást vetni a bal oldalt lévő, számomra ismeretlen hajókra is.

A hatodik és egyben utolsó borítóterv igazán sejtelmes. A harmadik plakát színösszeállítását használja, és egy bolygót láthatunk, amit épp egy Kaszás ragad a karmai közé. Vajon mire asszociálhattak a plakátot először látók?

És nektek melyik plakát tetszett a legjobban?

Kommentálj
Similar articles
0 6456

0 1850

8 komment ide
  1. nekem 3. meg a 4. az jobban tetszik mint az alap borító
    Ami a Mass Effect 2 borítóját illeti számomra az egy nagy rakás sz.r kb a zs kategóriás játékoknak van ilyenje . Nem áll össze a játék epikuságával

  2. Nekem nagyon tetszik a második. A szögletes kivitelezésű logó is nagyon klassz. De Shepard is ezen a képen hasonlít szerintem leginkább az alap kinézetre.

  3. Az is érdekes, hogy a legtöbb elvetett borítón több Reaper látható 🙂 Vagyis ezt később újragondolták, hogy ne legyen spoiler, akármilyen ártatlannak is hat egy csótány alakú űrhajó annak, aki még nem ismeri a játékot.

  4. Az első és a ötödik kép a legjobb szerintem. Nem lett volna rosz ha shepard és saren helyet cserélnek. Garrusról csak anyit tudok mondani hogy a Mass Effect 2 egyik DLC-ben is narancssárga a vizorja. Az pedig hogy egy kaszás megfog egy bólygót sem lett volna rossz.

  5. Az összes borítóterv fényévekre elhúz a ME1 és ME2 végleges tervei mellett, a kivitelezés minősége tucatjával jobb az összes esetében.

    A hatodik… az félelmetes… a jó értelemben.